بايد گرسنگي كشيد ولي پژوهش نمود

1393/09/12

دكتر رضائي معاون قوانين مجلس شوراي اسلامي در ديدار با مسئولين پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي اظهار داشت: بايد گرسنگي كشيد ولي پژوهش نمود.

جلسه مشترك دكتر اميدوار رضايي معاون قوانين با دكتر بهزاد قره‌ياضي رئيس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي، خانم دكتر نيره‌اعظم خوش‌خلق‌سيما قائم مقام پژوهشي پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي، آقاي دكتر مهرشاد زين‌العابديني مدير پژوهشي پژوهشكده كشاورزي و مهندس اسماعيل روح‌الاميني مشاور امور مجلس در دفتر معاونت قوانين مجلس برگزار شد.

به گزارش سايت معاونت قوانين مجلس، در اين جلسه گزارشي از عملكرد پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي ارائه شد در مورد ارتقاء بودجه اين مركز نيز مباحثي مطرح شد.

قره‌ياضي رئيس مركز بيوتكنولوژي كشاورزي در اين ديدار ضمن ارائه گزارشي از عملكرد اين مركز گفت: به طور مثال ما تنها  40 شركت خصوصي دانش‌بنيان در زمينه سيب‌زميني زير نظر داريم.

وي افزود: در حال حاضر در توليد سيب‌زميني و بذر آن كه از اهميت فوق‌العاده بخصوص آلوده نكردن خاك دارد به خودكفايي كامل رسيده‌ايم و مي‌توانيم هرميزان كه كشور نياز داشته باشد توليد كنيم و ديگر نيازي به واردات نيست.

رئيس مركز بيوتكنولوژي كشاورزي خاطر نشان كرد: در برنج تراريخته هم كه نيازي به سموم ضدآفات ندارد، به خودكفايي رسيده‌ايم.

وي افزود: در زمينه توليد آلبومين انساني كه كلاً وارداتي است و با توجه به حساسيت بالاي اين موضوع بخصوص در شرايط اقتصادي كشور، ما توانستيم با خلوص 4/99 از مسير توليد گياهي اين فرآورده را به دست آوريم و در حال حاضر آمادگي داريم كه نياز كشور را به اين ماده حساس حياتي بدون اينكه كوچكترين خطر آلودگي داشته باشد را برآورده كنيم.

اميدوار رضايي پرسيد اين كارها را خودتان انجام مي‌دهيد يا با همكاري بخش خصوصي است؟

قره‌ياضي: تمام سعي ما اين است كه كارها را به بخش خصوصي بدهيم.

وي با اشاره به اينكه رسيدگي به بودجه در دستور كار مجلس طي هفته‌‌هاي آينده است  ما واقعاً در تأمين هزينه فيش برق هم در مانده‌ايم و نياز داريم كه دست ما را بگيريد تا حدود 5/2 تا 3 ميليارد تأمين اعتبار كنيم.

اميدوار رضايي در اين خصوص اظهار داشت: بهتر است كارهايتان را به صورت پروژه تعريف كنيد و براي هر طرح و پروژه‌ بودجه مورد نياز را بنويسيد كه قطعاً ميزاني از بودجه مربوط به هزينه جاري است. توجيه اقتصادي طرحها هم قيد شود. از پشتوانه‌هاي حقوقي و قانوني هم كه وجود دارد استفاده كنيد مثلاً از قانون برنامه استفاده كنيد. از كارهايي كه انجام داده‌ايد هم گزارشي تهيه كنيد و ارائه دهيد. در جريان باشيد كه بودجه امسال حدود 30 درصد پايين آمده است.

قره‌ياضي خاطر نشان كرد: با توجه به اقتصاد مقاومتي نبايد در زمينه پژوهش صرفه‌جويي نمود بايد گفت چون پول نداريم بايد پژوهش كنيم.

اميدوار رضايي گفت: بايد درست خرج كنيم. دقت كنيد كه بيان شود كه مشاركت بخش خصوصي و مشاركت مردمي را در نظر مي‌گيريد. با توجه به اين كه سال اقتصاد مقاومتي است و بحث خودكفايي مطرح است، با صدا و سيما هم هماهنگ باشيد كه يك فيلم مستند و يك كار هنري و رسانه‌اي تهيه نمايند كه تاثير خود را در فصل بودجه‌نويسي خواهد گذاشت. يك برنامه‌اي باشد كه بطور ملموس اين موارد كه فرمود در آن نشان داده شود.

اعتقاد من اين است كه هيچ دولتي قبل و بعد از انقلاب درك درستي از پژوهش نداشته است. دولتها به فكر تأمين حقوق كاركنان هستند ولي به نظر من پژوهش مهمتر از حقوق و دريافتي است. بايد گرسنگي كشيد ولي پژوهش نمود. دانشگاهيان هم نمي‌توانند حرفشان را به مسؤولين برسانند. عدم ارتباط دانشگاه با بازار و مراكز تصميم‌گيري باعث اين مشكلات شده است.

مهمترين و بهترين كار توجه به دانشمندان خودمان است كه در اين زمينه وظيفه شما سنگين‌تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© زمستان،۱۳۹۷

کلیه حقوق این وب سایت در اختیار دفتر اطلاع رسانی دکتر امیدوار رضایی می باشد.

شماره تماس دفتر : ۰۲۱۸۸۸۹۱۰۴۷